Жители на София започват да се подготвят за отоплителния сезон през

...
Жители на София започват да се подготвят за отоплителния сезон през
Коментари Харесай

Столичани се презапасяват с дърва. Страхуват се от газова криза и високи сметки

Жители на София стартират да се подготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. Жители на София стартират да се приготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. В центъра на София наоколо до 127-о учебно заведение " Иван Денкоглу "  бяха стоварени няколко кубика нарязани дърва.

В последните месеци цената на кубик дърва се е нараснала на близо 180 лева Това обаче не стопира хората да си закупуват дърва за зимния сезон. Това може да се дължи на редица фактори, само че най-много на обстоятелството, че цената на газа се усилва с всеки минал месец - за месец август " Булгаргаз " разгласи цена от 297,89лв за мегават час, както и повишението на цената на тока.

Поради боязън от газова рецесия и високи сметки за отопление през зимния сезон, някои българи се насочват към опция, която до неотдавна не беше толкоз известна измежду живеещите в огромните градове, а точно отопление на дърва. Предстои да забележим дали броят на хората, които ще се насочат към тази опция ще нарасне и какви последствия би имала тя за запазването на чистия въздух в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР